zondag 22 januari 2012

skipret en dansen met 6b

Zaterdag was opnieuw een spannende dag voor de kinderen. Er was namelijk een dansavond gepland voor de kinderen. De monitoren zijn erin geslaagd om de kinderen te laten dansen. De leerlingen hebben vandaag ook een grote wandeling gemaakt.
>>> klik hier voor foto's

Zaterdag 21 januari 2012


Vandaag was het een heel bijzondere dag.
Toen we vandaag wakker werden lag er aan ons hotel superveel sneeuw.  Het had de hele avond en de hele nacht gesneeuwd.  Er was wel 40 cm sneeuw gevallen tijdens de nacht.
Heel vlug gingen we ontbijten.  Bij het ontbijt waren er heel lekkere eitjes bij.  Dat was alweer smullen.
We maakten ons snel klaar, want we wilden heel snel gaan wandelen in de sneeuw.
We vertrokken richting dorp door de dikke sneeuw.  Overal waren de mensen sneeuw aan het ruimen, want alle ingangen van de huizen waren versperd door de sneeuw.  De mensen moesten ook de sneeuw uitscheppen rondom hun auto's.  Wij vonden het superleuk.
Onze leerwandeling bracht ons naar Les Suchettes.  Om er te geraken moesten we langs het dorp, naar de ijspiste, verder langs de iglo's en dan konden we rondom een bos een leuke wandeling maken.  Op het einde van de wandeling konden we nog het dierenpark met herten in de sneeuw zien.  Even uitrusten en dan namen we de bus terug naar ons hotel.  Gelukkig konden we de bus terugnemen, want ons hotel is heel hoog gelegen.
We gingen opnieuw eten om 12 uur: bouillonsoep met lekker groentjes, pastaschotel met groenten en kaassaus, hotdog met aardappelen en appelmoes en een lekkere mandarijn.
Nadien maakten we ons klaar voor de volgende skiles.  Die ging al heel wat beter.  Alhoewel onze voeten en benen wel pijn deden van die dikke skilaarzen.  We deden al slalom, buigen door de benen, skiën over een klein heuveltje en we sloten de les af met heel snel rechtdoor skiën.  De skimoni's waren super tevreden over de beginnertjes.  De gevorderden gingen de stoeltjeslift op en konden ook al leuk gaan skiën.  Ook juf Silke ging mee skiën met de gevorderden.
Ook deze sneeuwklasdag was weer een superleuke dag.
Na het skiën stond er in het restaurant een koekje en een appelsapje klaar.
Dan gingen we met alle kinderen naar de ontspanningruimte voor een korte bezinning over onze sneeuwklassen.  En nadien gingen we zingen met alle kinderen in het hotel.  Het hotel daverde op zijn grondvesten.  
Wij gingen nog even naar onze kamer om ons op te frissen en dan gingen wij alweer lekker eten.  
Vanavond was het: saladebuffet, pasta's of hamburger met brocolli en LEKKERE FRIETJES en een lekker 
dessertje.  
Nadien gingen we lekker dansen met onze moni's.  Het was alweer een leuke afsluiter van de dag.
We genoten met volle teugen.  
Moe, maar voldaan gingen we naar ons bed, want morgen staat het monispel op het programma.

Vrijdag 20 januari 2012

Hier nog wat nieuws uit Leysin

Vandaag zijn de kinderen op leerwandeling geweest in het dorp van Leysin.  De moni's deden hun uiterste best om het dorp van Leysin beter te leren kennen.
Om 12 uur gingen we lekker eten: tomatensoep, witloof met hesp in kaassaus en aardappelen of een typische Zwitserse pastaschotel en een lekkere banaan
Dan was het tijd om voor het eerst op de skilatten te gaan staan.
Eerst en vooral moesten we onze skilaarzen aankrijgen.  Dan op weg naar onze allereerste skiles.
Door de sneeuw met de skilaarzen was supermoeilijk.
De eerste les ging redelijk goed.  Het was met vallen en opstaan.  Uitendelijk lukte het toch om even rechtop te blijven staan met de skilatten.
Al bij al was het superleuk.


Om 16.30 uur keerden we terug naar het hotel voor een lekker vieruurtje.  Warme chocomelk met chocoladekoeken.  Dat smaakte heerlijk.
Dan gingen we nog wat zingen en werken in de klas.
Om 18.30 uur gingen we eten en het was alweer iets heel lekkers: saladebuffet, spaghetti bolognaise of spaghetti napolitane en chocoladepudding.
We sloten de dag af met een knutselactiviteit.  We maakten met ons brik een leuke portefeuille.
Dan was het tijd om naar bed te gaan. Al heel vlug lagen al de kinderen in slaap na zo een drukke, maar superfijne dag.
Tot later!