maandag 23 januari 2012

Avondpost met juf Silke

"Wat? Is het nog maar 2 dagen?! Goh, we hebben het gevoel dat we nog maar net vertrokken zijn." Dat is de reactie die ik bij de meeste kinderen hoor. Sommigen willen graag nog een weekje blijven, terwijl anderen toch wel stilaan naar mama en papa verlangen...

Desondanks het gemis, amuseren de kinderen zich toch. Gisteren hadden de leerkrachten een dagje vrij. De monitoren vingen hen op met een groot spel. Hierbij moesten ze allerlei opdrachtjes uitvoeren in groep. Daarmee konden ze dan tips verdienen om een zakje snoep te vinden. Als dat geen beloning is!


Van beloning gesproken, heb ik al verteld dat 4 leerlingen van onze klas de prijs van de netste kamer verdienden? Vanavond kregen Patrick en Sam een reep chocolade, terwijl Arko en Lorens gisteren bij de uitverkorenen waren. Deze prijs wordt door het onderhoudspersoneel weggeven. Maar ik wil hieraan toch nog even toevoegen dat alle kindjes heel hard hun best doen om hun kamer netjes te houden. Ikzelf deel ook een prijs uit. De leerlingen krijgen dan een hele dag een leuk diploma op hun kamerdeur gespeld. Bij de winnaars horen ondermeer Clémence en An-Sophie, Britt en Conny, Emma en Emilie, Inti en Arnaud, Mika en Martin en Patrick en Sam. Ik ben benieuwd wie de prijs morgen zal verdienen.

De avondactiviteit was deze keer een zaklampenwandeling. Met de hele bende trokken we de sneeuw in. De terugweg moesten ze onder een blote sterrenhemel in kleine groepjes afleggen. Enkele tussenpunten werden bemand door de leerkrachten. Daar moest een kleine opdracht uitgevoerd worden vooraleer ze verder mochten.

Vandaag werd er gewisseld van dagorde, wat wil zeggen dat de leerlingen een halfuurtje vroeger moesten opstaan en in de voormiddag moesten gaan skiën. Het opstaan verliep dan ook moeilijker dan de afgelopen dagen... Maar geen nood, dat halfuurtje slaap werd na het middageten ingehaald.

Nadien namen we de lift tot helemaal boven, de Berneuse, meer dan 2000 meter hoog. Tussen het dal en het hoogste punt bevond zich een enorm wolkendek. Onderweg zaten de leerlingen dus letterlijk met hun hoofd in de wolken. Eenmaal boven was het uitzicht spectaculair. Enkele groepsfoto's, sneeuwballengevechten, glijmomenten en een wedstrijd sneeuwbalpetanque later begaven we ons terug naar beneden.

Ik besloot om met de klas nog even te gaan zakglijden. We vonden de perfecte helling. Was dat lachen geblazen: rollen, duiken, glijden, maar vooral vallen en een lading sneeuw in het gezicht!

Deze avond werd de animatie verzorgd door de de monitoren. Kenny en co hadden een leuke quiz voorzien. Moe maar voldaan zochten de kinderen hun bedje op. Nog 2 dagen, en dan...

>>> Voor foto's van al deze avonturen kan je hier klikken.

Berichtjes van de leerlingen van 5B

Hallo allemaal,

Jullie hebben al veel nieuwtjes gekregen van onze school. Bekijk zeker de foto's..... die zijn de moeite waard.

Iedereen is heel flink: de meisjes vinden het moeilijk om te zwijgen als het slapenstijd is, maar het valt allemaal heel goed mee.... daarom zijn het ook meisjes, hé

De jongens doen hun uiterste best om de kamers ordelijk te houden en uit hun kleren wijs te geraken. Maar ik vind dat ze het prima doen.

Iedereen eet flink, doet goed mee met het skiën en voor sommigen gaat het supergoed. Vanmorgen zag ik DIVA Divine van de berg afgaan ...... waauuuuw, supergoed, als een echte professional. Ik sta eerlijk versteld van allemaal, ze hebben goede moed, blijven niet bij de pakken zitten als het eens minder gaat. Ik ben superfier op mijn klas !!!!!!

Hieronder lezen jullie van ieder van mijn leerlingen een kort berichtje voor hun thuishaven en voor hun klasgenoten die jammer genoeg niet meekonden. We houden de moed erin en gaan voor ons diploma op woensdag.

Een fiere juf Ann

LEA: Hallo, ik vind skiën superleuk. Ik kan het al goed, maar in de trein ben ik om 1 of 2 uur gaan slapen! dikke kussen aan iedereen
JODY: hallo iedereen, jullie missen mij maar ik mis jullie ook. Het skiën was superleuk maar in de trein niet. Ik amuseer mij. Kussen van Jody
SORAYA: Hallo iedereen! wij hebben al goed kunnen skiën! na slecht slapen in de trein is het toch goed gekomen. Hopelijk hebben jullie ook plezier. groetjes
YVETTE: Hallo iedereen. we amuseren ons heel veel. Natuurlijk missen we jullie, zeker mijn klein zusje Marie-Laure! I love you!!! Mama, ik mis je ook en de rest. en skiën was COOL!!!!
DYLAN: Hallo, gaat het? Het was heel erg leuk behalve de trein! Zeg aan iedereen goeiendag van mij en zeker aan Momo en Jaimy!!
REDA: dag iedereen. Hier is het cool! Mohammed en Jaimy: jullie moesten komen. zeg dag aan iedereen.
MATTEO: Het is hier heel cool! Momo en Jaimy: pech dat jullie niet mee waren ;-((
FLORIAN: dag iedereen. Hoe gaat het? Is het cool op school? ;-))
DIVINE: 't is hier keicool. 's nachts lachen we veel. Heel pech dat jullie hier niet zijn.
NINA: Hallo iedereen. Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat. dat is echt superleuk. wij kunnen skiën enzo. spijtig dat jullie niet mee zijn.;-(( en mijn familie: ik mis jullie.
NOEMIE: Hallo iedereen. skiën is erg leuk. als jullie willen skiën, kom maar zeker naar Leysin. daaaaaag!!!!!

Kort verslag van de leerlingen uit 5A

Donderdag 19 januari
Na een lange  treinrit zijn we rond de middag goed aangekomen in ons hotel.
De kinderen gingen met hun bagage naar hun kamer om alles'netjes' in de kasten te leggen.
Na het eten (want iedereen had reuzehonger) gingen we ons skimateriaal halen.  Dat was eventjes lachen geblazen!!!  's Avonds lagen we om 21 uur in ons bed.  Een paar traantjess waren er wel te zien, omdat ze iemand..........!  Na een paar lieve en geruststellende woordjes en knuffels vielen ze allemaal een diepe slaap!

Vrijdag 20 januari
We sliepen tot 8 uur in ons lekker bedje en dat was echt nodig.  Na het ontbijt maakten we een wandeling met onze moni's om de huizen van Leysin eens beter te leren ontdekken!  Onze terugreis was erg vermoeiend, want we moesten nu bergop stappen.  Dat was puffen!!!  Hier en daar vielen er slachtoffers, maar na veel geschreeuw en gezucht kwamen we terug in ons hotel.
Na het avondmaal knutselden we nog iets in mekaar en schreven we iets in ons mapje.  Kaartjes schrijven naar ons thuisfront mochten we zeker niet vergeten!
In ons hotel droomden we dat we al een echte topper waren en dat we snelle afdalingen konden maken.
Traantjes hebben we niet meer gezien, want iedereen was blij!!!

Zaterdag 21 januari
We waren blij dat we met de bus konden terugkeren naar ons hotel.
In de namiddag hadden we opnieuw skiles.  Het ging al heel wat vlotter om onze skilaarzen aan te trekken.
VALLEN BLEEF ER NATUURLIJK BIJ!

Zondag 22 januari
Al de kinderen namen deel aan het monispel.  Dit monispel had te maken met het mysterie van de familie.
In de namiddag konden onze leerlingen voor het eerst gaan skiën in het zonnetje.  Dat was leuk.  De beginners mochten voor het eerst met een klein skiliftje naar boven.
Na het avondeten gingen we op zaklampentocht.  Dit was super.  Meester Mark deed iedereen even schrikken.  Moe maar voldaan kropen we in onze bedjes, want vanaf morgen moeten we een half uurtje vroeger opstaan, omdat we dan al om 9 uur op de latten gaan staan.

P.S. HEEL LEKKER ETEN.  We kunnen al netjes de tafels afruimen!!! Jullie hoeven thuis nu niets meer te doen.  Kamers zijn heel netjes al drie kamers van onze school kregen een prijs voor de netste kamers.  De kuisploeg vindt het heel moeilijk om de netste kamers uit te kiezen, want alle kamers zijn zo net bij al onze kinderen.
REPORTER Meester Mark


Hallo, sneeuwklassen is heel leuk.  De wandelingen zijn leuk, maar vermoeiend.  Mario

Dag papa, mama, David, Arno en Kenneth en de rest.  Het is hier leuk, maar ik mis jullie.  Tot donderdag, Julie

Hallo, het is hier superleuk.  We amuseren ons heel goed.  Groetjes aan iedereen.  Annouck

Hallo, het is hier heel leuk.  Het is lekker eten.  Het zijn superleuke skimoni's.  Groeten aan iedereen. Luna

Hallo mama en papa.  Het is hier heel leuk, maar ik mis jullie toch wel een klein beetje.  We hebben toffe moni's.  Groeten aan iedereen.  Tunke

Dag, we hebben geskiet en gewandeld.  We hebben al veel dingen gezien.  Het is heel leuk in Zwitserland.  Steven

Dag België, ik hoop dat alles goed gaat in België.  In Zwitserland is het min 30 graden, 's nachts soms tot min 50 graden (zo koud is het in Leysin nog wel niet geweest)  DAAAAAAAG  Adrien S

Hallo familie, Het is hier raar zonder jullie, maar het is leuk!!!  DAAAAAAAAG  Femke

Het is supercool hier.  Het eten is hier lekker en de skimonitors zijn leuk.  Er is hier veel sneeuw.  Joël

Dag mama, papa en zus, er ligt veel sneeuw en ik ben gevallen.  Ambre

Het is heel cool hier in Zwitserland.  Despina

Het is hier super leuk en gezellig.  We eten hier super veel, want het eten is hier echt heerlijk.  We hebben al veel geskiet en gevallen.  Bryana