dinsdag 24 januari 2012

Zondag 22 januari

Hallo allemaal,

Hier nog wat nieuws uit het leysin.
Vandaag is het de dag voor de moni's.  Tijdens de ochtend wordt het grote monispel gespeeld.  De kinderen moeten allerlei opdrachten uitvoeren om zo meer te weten te komen over het mysterie van de familiegeheimen.
's Namiddags gaan we lekker skiën.  Het was wel een lekker weertje om te skiën, want het zonnetje kwam af en toe eens piepen.  Leuk!  We kregen het zelfs warm met onze jassen aan.


Heel wat kinderen gingen al skiën met het kleine liftje.
Als vieruurtje was er een lekker koekje met chocolade en een appelsapje.  Na zo'n zware inspanningen van het skiën doet een vieruurtje wel deugd.
Nadien gingen we met de moni's zingen.
Tijd voor het avondeten: saladebuffet, puree met spinazie en varkensgebraad of pasta in tomatensaus en als dessert een vanillepudding.
Dan gingen we op stap met onze zaklampen.  We gingen tot aan de skipiste.  Daar werden we in groepjes verdeeld.  De leerkrachten namen plaats in op de weg en de kinderen kwamen in groep tot bij elke leerkacht.  Bij juf Silke moesten ze zich verstoppen in de sneeuw en juf Silke moest ze gaan zoeken.  Anne-Sophie kon zich heel goed verstoppen met haar witte jas.  Bij juf Natascha moesten ze hun naam in de sneeuw schrijven.  Bij juf Ann was er een loopoefeningetje.  Dan zorgde meester Mark voor het bibbermoment van de avond.  Tenslotte gingen ze bij juf Chantal en moesten ze hun naam in de heldere sterrenhemel schrijven met hun zaklamp.
Al snel was het hoogtijd om in bed te kruipen.
Op één, twee, drie was het muisstil in de gang. OEF, even rust voor de juffen en de meester.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Matteo!
Ik zie echt op die foto dat je daar heel "cool" voelt :-)
Het is jammer genoeg bijna het einde van die fantastische week... Geniet van de laatste dag in de sneeuw, en morgen amuseer je naar het tobogan-park! Dikkkkkke kus! Tot Binnenkort! Mama, Papa en Célia.